Привредна комора Војводине

јул 03, 2024

јул 03, 2024

Секретар Удружења услуга Привредне коморе Војводине (ПКВ) Бранислав Мамић присуствовао је у петак, 30. новембра 2018. године радном састанку и промоцији војвођанских винарија  у Трговинско-индустријској комори Будимпеште.

Присутне је испред Трговинско-индустријске коморе Будимпеште поздравио Миклош Борнемисза, министар-саветник за економске послове испред Амбасаде Републике Србије  Ото Кишмартон и Бранислав Mамић, испред ПКВ.

„Све интензивнија сарадња наших комора почела је да даје резултате. У међувремену, после септембарске промоције туристичких потенцијала Војводине у Амбасади Републике Србије, а уз подршку Трговинско-индустријске коморе Будимпеште,  остварени су контакти наших и мађарских агенција са циљем довођења што већег броја туриста из Мађарске. Представљање неколико војвођанских винарија још један је корак у унапређењу те сарадње“, истакао је Бранислав Мамић након промоције у Будимпешти.

На скупу су се представили војвођански винари из Риђице, винари из Сомбора, представници винарије „ПИК Опленац“ из Тополе, као и представници Привредне коморе Србије – Регионалне привредне коморе Западнобачког управног округа који су потписали Споразум о сарадњи са Трговинско-индустријском комором Будимпеште. Присутни су били и представници Школе за основно образовање одраслих из Сомбора, који су говорили о изазовима са којима се срећу у свакодневном раду, као и власница занатско уметничке радионице „Рустикана“ из Сомбора, Ана Илић Пањковић.

Након представљања и дегустације вина, уследили су билатерални разговори у вези са могућношћу пласмана наших вина на тржиште Мађарске.

„Наши винари одазвали су се позиву љубазних домаћина и донирали вина за продају на предстојећем дипломатском базару који се организује у Будимпешти где ће приход остварен од продаје вина, бити дониран у добротворне сврхе“, рекао је Мамић.

Очекује се да на предстојећем базару, учешће узме и до 50 дипломатских представника из целог света укључујући и Републику Србију.