Привредна комора Војводине

јул 23, 2024

јул 23, 2024

Представник Привредне коморе Војводине (ПКВ) Славица Хајдер, виши самостални стручни сарадник у Удружењу услуга ПКВ присуствовала је у петак, 30. новембра 2018. године у Панчеву, годишњој Скупштини Пословног удружења друмског саобраћаја „Панонтранспорт“ из Новог Сада.

Скупштином „Панонтранспорта“ председавао је Бојан Бојанић,  председник Скупштине. На састанку су се сумирали резултати остварени у 2018. години и утврђене су активности планиране за наредну, 2019. годину.

„Панонтранспорт“ је добровољнa, невладинa и непрофитнa организација привредних субјеката, институција као и осталих правних и лица која су на директан или индиректан начин повезана са обављањем делатности у друмском транспорту или припадају сродним делатностима. Чланови Удружења су 26 привредна друштва, од којих се већина бави превозом путника, како у градском, приградском, међумесном и међународном транспорту. „Панонтранспорт“ је и члан-оснивач и члан УО међународне асоцијације друмских превозника путника ИПРУ. Члан је и Уније послодаваца Србије и Војводине и члан УО Уније послодаваца Војводине. „Панонтранспорт“ активно учествује и члан је Радне групе за израду прописа у области превоза путника у друмском саобраћају у Републици Србији.  У Покрајинској влади –  Покрајинском секретаријату за енергетику, грађевинарство и саобраћај, члан је Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима територије АП Војводине.

„ПКВ има добру сарадњу са овим репрезентативним Удружењем друмског саобраћаја и кроз заједничке активности, доприноси даљем напретку делатности превоза путника у друмском саобраћају. Ову сарадњу, наставиће и у наредном периоду кроз подстицање, промовисање и подржавање свих легалних активности које ће допринети унапређењу пословног амбијента у друмском транспорту, али и општег интереса државе, привредних субјеката и грађана“, изјавила је Славица Хајдер.

Скупштини су поред чланова „Панонтранспорта“, присуствовали и представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Покрајинске инспекције за друмски саобраћај, Агенције за безбедност саобраћаја, ПУ „Србијатранспорт“, Привредне коморе Србије, Удружења нафтних компанија Србије и други.