Привредна комора Војводине

јул 23, 2024

јул 23, 2024

Секретар Удружења услуга Привредне коморе Војводине (ПКВ) Бранислав Мамић и виши самостални стручни сарадник у Удружењу услуга ПКВ Славица Хајдер посетили су у уторак, 27. новембра 2018. године, компаније „Ексим комерц“ (Exim-commerce) ДОО Палић и Друштво за међународну шпедицију „Интершпед шпедиција“ ДОО Суботица.
Са представницима ових компанија, који су чланови Удружења услуга ПКВ, разговарало се о њиховом пословању и развојним плановима у наредном периоду, као и о могућностима сарадње и укључивања у тржиште региона.
Испред „Ексим комерц“, представнике ПКВ примила је Марија Миловановић, финансијски директор. Ова компанија једна је од водећих на нашем подручју, у дистрибуцији вијчане робе и пратећег програма. Поред складишних простора за смештај робе, имају и погон за производњу вијака у Новом Саду. Највећи извор добара је Кина која учествује са 82 одсто у набавци, око четири одсто је са домаћег тржишта, а 14 је сопствена производња. На тржишту Србије, остварили су продају 66 одсто, а 34 одсто на тржиштима БиХ, Црне Горе, Хрватске, Македоније и Мађарске.
„Према речима наше саговорнице, ова компанија планира да повећа сопствену производњу вијака, отварањем погона у Ковиљу и тиме повећа пласман производа како на постојећим, тако и новим тржиштима“, изјавили су представници ПКВ.
У „Интершпед шпедицији“, разговор је обављен са директором Драганом Остојићем и Владиславом Челебић, руководиоцем рачуноводствено-финансијске службе. Оријентација ове фирме је да постане лидер на тржишту у погледу квалитета пружања услуга из области шпедиције, транспорта и складиштења робе. Поседују затворено и отворено царинско складиште, капацитета 11.500 квадратних метара. Нуде транспорт камионима свих врста роба, укључујући и АДР пошиљке, на домаћим и међународним релацијама. Такође, у организацији железничког транспорта, нуде израду транспортних калкулација, обезбеђивање неопходних вагона, пријем и отпрему вагона, као и праћење кретања истих, испоставу потребне документације и искуп превозних трошкова.
„Наши саговорници изразили су жељу да се у ПКВ обаве различите врсте едукација, конференција и округлих столова, на тему логистике и анализирању проблема са којима се шпедитерске компаније сусрећу у свом пословању“, изјавили су представници ПКВ.