Привредна комора Војводине

јул 23, 2024

јул 23, 2024

[vc_row][vc_column css=“.vc_custom_1542626061055{background-color: #ffffff !important;}“][vc_column_text]

У Скупштини Аутономне покрајине Војводине, у петак, 16. новембра 2018. године одржан је семинар „Измене АДР/РИД 2019“, коме је присуствовала Славица Хајдер, виши самостални стручни сарадник у Удружењу услуга Привредне коморе Војводине (ПКВ).
Семинар је одржан у организацији Асоцијације индустријских гасара Србије (СИГА) уз подршку Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство, саобраћај и Скупштине АП Војводине и активно учешће Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре (МГСИ), Одсек за транспорт опасне робе на презентацији измена АДР/РИД 2019 и измена Закона о транспорту опасне робе.
Учеснике семинара поздравили су Никола Бањац, генерални секретар Скупштине АП Војводине и Мирослав Бошковић, заменик покрајинског секретара за енергетику, грађевинарство и саобраћај.
О изменама РИД 2019. говорио је Јохан Конрад (Jochen Conrad) из ОТИФ Берн, а о АДР 2019. и изменама Закона о транспорту опасне робе, Бојан Миљковић, шеф Одсека за транспорт опасне робе МГСИ.
„ПКВ је од 2005. године учествовала у организацији стручних скупова посвећених питањима транспорта опасне робе како би се заинтересованим стручним лицима у овој области омогућило упознавање са изменама европске законске регулативе која се мења на сваке две године, у циљу прилагођавања новим захтевима у транспорту опасних материја. Од изузетне важности је што су учесници на семинару, поред упознавања са изменама европских прописа, имали прилику да размене стручна мишљења и добију додатна појашњења од излагача, што ће им користити у обављању транспорта опасне робе“, рекла је Славица Хајдер.
Међу бројним учесницима, семинару су присуствовали и чланови Групације за транспорт опасне робе ПКВ, Кластера опасне робе Србије и представници привредних друштава, учесника у транспорту опасне робе.
Више информација на сајту Скупштине АП Војводине.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]