Привредна комора Војводине

јул 03, 2024

јул 03, 2024

Представници Привредне коморе Војводине (ПКВ) Бранислав Мамић, секретар Удружења услуга и Славица Хајдер, виши самостални стручни сарадник у Удружењу услуга, у четвртак, 8. новембра 2018. године посетили су компанију „Макитранс ДОО“ за транспорт, шпедицију и услуге у Футогу. Примила их је Милана Секулић, директор фирме и члан Групације за транспорт опасне робе ПКВ, која је делегацију упознала са пословањем, плановима за наредни период и потешкоћама са којима се среће компанија у свакодневном обављању делатности.
„На састанку је истакнуто задовољство постигнутим резултатима на изменама допунама Закона о транспорту опасне робе, с обзиром да је готово све предлоге Групације за унапређење текста измена и допуна закона, прихватила Влада Републике Србије, а након тога, усвојила Народна Скупштина Републике Србије. Међу прихваћеним, посебно бих истакла предлог који је више пута на седницама Фрупације иницирала Милана Секулић, да при чекању на царињење, на граници или у унутрашњости, приоритет имају возила са опасном робом, како би се смањио безбедносни ризик“, рекла је Славица Хајдер.
Основна делатност фирме „Макитранс“ је међународни транспорт АДР робе и хране у течном стању. Превоз робе обављају камионима еуро 5 и еуро 6 емисионе класе и присутни су на тржишту читаве Европе. Сва возила поседују АДР сертификат, каско осигурање, ЦМР осигурање робе, као и АДР осигурање робе. Поседују и сопствену перионицу где се врши спољно прање возног парка као и сопствену радионицу, где се врши дневни технички преглед по повратку возила са пута и непосредно пред полазак на пут као и поправка истог.