Привредна комора Војводине

јул 03, 2024

јул 03, 2024

Другом регионалном Транспортном конгресу 2018. одржаном у органозацији Асоцијације руководилаца транспорта и логистике „Транспортлог“, присуствовала је, 25. и 26. октобра 2018. године на Златибору, Славица Хајдер, виши самостални стручни сарадник у Удружењу услуга Привредне коморе Војводине (ПКВ).
Конгрес је окупио више од 200 учесника. Присутнима је обратио проф. др Александар Манојловић, председник Управног одбора Асоцијације руководилаца транспорта и логистике „Tранспортлог“, који је истакао чињеницу да је Асоцијација увидела значај питања која се јављају у области транспорта, као и значај успостављања дијалога између науке и праксе.
Програм конгреса састојао се од више тематских целина у оквиру којих је изложено и анализирано 16 радова које су представили стручњаци из Србије, Хрватске и Италије. У оквиру тематских целина, изложени су радови који се односе на транспорт опасног отпада, транспортна и логистичка решења у пословним системима, информационе технологије у транспорту и логистици, примери добре праксе у транспортном сектору. Такође, акценат је стављен на решавање постојећих проблема у транспорту и логистици, утицају транспортних берзи на тржиште транспортних услуга, специфичностима транспорта у грађевинској индустрији, проблемима у организацији рада возача доставних возила, специфичности организације друмског транспорта у различитим секторима привреде и друго.
Основни циљ конгреса је окупљање компанија које пружају и компанија које користе транспортне и логистичке услуге из свих сектора привреде и информисање о актуелним проблемима и могућим приступима за њихово решавање. Учесници конференције имали су прилику да директно размене искуства и да се упознају са актуелним производима и услугама у транспорту и логистици.
Едукација кадрова кроз организацију конференција, конгреса, семинара, обука и предавања један од примарних циљева Асоцијације руководилаца транспорта и логистике „Транспортлог“. Асоцијација пружа могућност препознавања проблема са којима се срећу кадрови у транспорту и логистици, и дефинисање едукативних програма који ће се бавити овим проблемима.