Привредна комора Војводине

јул 03, 2024

јул 03, 2024

Испред Привредне коморе Војводине на овогодишњим 39. Октобарским сусретима у Идвору у организацији Фондације „Младен Селак“, присуствовао је у уторак, 9. октобра 2018. године виши самостални стручни сарадник Удружења индустрије Ненад Петковић. Свечаност је ове године била посвећена обележавању 100 година прикључења Војводине Краљевини Србији.
„Посебан нагласак на овим Сусретима дат је дипломатској активности Михајла Пупина, који је својим залагањем дао пресудан допринос борби српског народа за уједињење након Великог рата уз напомену да су Пупинова начела и животни пример, инспирација и узор за младе нараштаје“, рекао је Петковић.
О Пупину и његовом научном, хуманитарном и политичком раду говорили су председник Фондације „Младен Селак” Милан Божић, председник УО Фондације „Младен Селак“ Бранко Ковачевић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност Зоран Милошевић, аташе за културу амбасаде САД у Београду Мајкл Брук.
На Октобарским сусретима је додељено више медаља и плакета за успешан научни и иноваторски рад, а ученици из Баната који су у току прошле године, постигли значајне резултате на државним и међународним такмичењима добили су пригодне поклоне.