Привредна комора Војводине

јул 03, 2024

јул 03, 2024

Секретар Удружења услуга Привредне коморе Војводине (ПКВ) Бранислав Мамић и виши самостални стручни сарадник у Удружењу услуга ПКВ Славица Хајдер, посетили су у среду, 12. септембра 2018. године компаније АД Сента промет Сента, Тисакооп ДОО Кањижа и Удружење трговаца Суботице.
Са представницима ових компанија, који су и чланови Групације за трговину ПКВ, разговарало се о њиховом пословању и развојним плановима у наредном периоду, као и о започетим иницијативама и активностима Групације, у циљу побољшања услова привређивања привредних друштава из области трговине.
Испред Сента промет, делегацију ПКВ примили су Зоран Самарџић, генерални директор и Весна Унгиновић, директор финансија и рачуноводства. Компанија Сента промет представља значајног актера у пословном свету бачког и банатског округа. Од 2013. године на тржишту наступа под брендом „СП маркети“ што помаже приликом лакшег препознавања маркета на ширем терену, а представља лидера у трговини на велико и мало мешовитом робом, са препознатљивим квалитетом услуге, широким асортиманом и приступачним ценама.
У Тисакооп обављени су разговори са Николом Жмукићем, комерцијалним директором и Золтаном Кермеци, директором развоја и извоза. Предузеће за спољну и унутрашњу трговину Тисацооп ДОО основано је 1990 године и налази се на северу Србије у индустријској зони града Кањиже. Нова управна зграда са магацинима и хладњачама режима хлађења од -18Ц до +5Ц налази се на погодној локацији за даље инвестиције и проширења. Основна делатност Тисакооп-а је увоз прехрамбених производа из Републике Мађарске, као и осталих земаља Европске Уније и њена дистрибуција по земљи, сопственим хладњачама.
У Удружењу трговаца, делегацију је примио Саша Прерадовић, председник удружења. Ова струковна организација окупља власнике малих трговинских радњи, такозваних комшијских радњи. Удружење трговаца Суботице основано је у новембру 2007. године, а има 108 чланова. Удружење трговаца Суботица обухвата северни део Војводине, регију од 80 квадратних метара, од Врбаса на југу па све до граница на северу, западу и истоку. Око 50 одсто чланова је из Суботице и околних места. Састанку је присуствовала и Ангела Еке, власник ДОО Авиа Суботица.