Privredna komora Vojvodine

maj 18, 2024

maj 18, 2024

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević prisustvovao je u ponedeljak, 23. aprila 2018. godine svečanosti povodom obeležavanja Dana Vojske Republike Srbije na Trgu slobode u Novom Sadu. Tom prilikom, održan je defile vojnih jedinica, kao i egzercir Vojne akademije i taktičko-tehnički zbor.
Gradonačelnik Grada Novog Sada Miloš Vučević, i u ime svih Novosađana, čestitao je praznik Vojsci Srbije rekavši da je 23. april dan u kojem se sećamo hrabre srpske vojske koja je 1815. godine, na Cveti, u Takovu podigla Drugi srpski ustanak protiv Otomanske imperije. Dodao je da se slavi i najveći praznik čuvara našeg mira i slobode, dan Vojske Republike Srbije.
„Iz Novog Sada šaljemo jasnu poruku da je taj datum trajno obeležen ne samo u istorijskim čitankama, već i u našem svakodnevnom životu, kao podstrek i nadahnuće, kao poruka da ne smemo da budemo ni lenji, ni slabi, kada je u pitanju budućnost naše otadžbine. Takođe, ovo je i godina u kojoj ćemo obeležiti 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, ali i slobodarskog ulaska Srpske vojske u Novi Sad u Prvom svetskom ratu. Novosađani će se prisećati kako su u najtežim danima uz sebe uvek imali svoju vojsku, te časne uniforme, najveću pomoć i podršku i u ratu, kada se branila zemlja, i u miru, kada se gradilo i obnavljalo. Siguran sam da ćemo se, čvrstinom strojevog koraka naše vojske, i dalje kretati ka novim pobedama, za bolji život i bolji standard građana, za sigurniju, bezbedniju i moderniju Srbiju“, kazao je Vučević.
Brigadni general Željko Petrović, komandant Prve brigade kopnene vojske istakao je u svom obraćanju da taj praznik čuva uspomenu na bunu protiv tiranije i da podseća na konačno oslobođenje i formiranje moderne Srbije.