Privredna komora Vojvodine

maj 18, 2024

maj 18, 2024

Delegacija Privredne komore Vojvodine (PKV), koju su činili predsednik PKV Boško Vučurević, sekretar Udruženja usluga PKV Slavica Hajder i viši samostalni stručni saradnik u Udruženju usluga PKV Dragica Samardžić, posetila je u utorak, 13. februara 2018. godine Atelje vina „Šapat“ u Novom Slankamenu, gde ih je dočekao vlasnik vinarije Miodrag Kostić koji je predstavio rad vinarije.
Tom prilikom, predsednik Vučurević, zajedno sa saradnicima, predstavio je aktivnosti PKV na polju unapređenja poslovanja privrednih subjekata koji se bave vinarstvom i vinogradarstvom. Podsetio je na nedavnu posetu vinskoj regiji Vilanj i gradu Pečuju u Mađarskoj, gde je PKV predvodila delegaciju vojvođanskih vinara, predstavnika akademskih institucija i turističkih radnika.
Vinarija se nalazi na Fruškoj Gori, u Novom Slankamenu i proizvodi vina visokog kvaliteta, u limitiranim serijama. Na našem tržištu nastupaju sa više etiketa, među kojima su najpoznatije „Suma“ i „Chardonnay Barrique“ od belih vina, a od crvenih Magnus, Pi crveno i „Cabernet“.
Na 13. međunarodnom ocenjivanju vina „Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme 2017“ u Bergamu, u organizaciji udruženja „Vignaioli Bergamaschi“ (vinarije Bergama) i konzorcijuma „Valcalepio doc“, pod pokroviteljstvom OIV-a (International organization of wine and vine), „Cabernet Sauvignon“ Ateljea vina „Šapat“ ovenčan je zlatnom medaljom. Nagrađeno vino karakterišu istaknute intenzivne voćne arome svežih šumskih plodova i šljive, uz interesantne naznake crnog bibera.
Za vinariju, ovo je i godina u kojoj je nastavljen uspešan izlazak na inostrana tržišta, ali i ozbiljno širenje mreže kupaca u zemlji, na šta su posebno ponosni.