Привредна комора Војводине

јул 03, 2024

јул 03, 2024

Друга седница Групације за туризам и угоститељство Привредне коморе Војводине (ПКВ) одржана је у среду, 7. фебруара 2018. године на Вишој пословној школи струковних студија (ВПШСС) у Новом Саду, којом је председавао Борис Еремић, председник Групације.
Проф. др Бојана Комненић, помоћник директора за међународну сарадњу и сарадњу са привредом члановима Групације представила је програм ВПШСС са циљем да се оствари сарадња са туристичком привредом и омогући студентима пракса у хотелима и туристичким агенција, а тиме отвори простор и за евентуално будуће запошљавање.
Наташа Павловић, директор Туристичке организације Војводине (ТОВ) упознала је чланове Групације са планом наступа ТОВ на међународним сајмовима туризма и могућностима представљања туристичке привреде Војводине. На седници су разматрани предлози могућих активности Групације за туризам и угоститељство ПКВ у наредном периоду.
„Анализирали смо остварене резултате ове гране привреде у претходној години како бисмо усвојили план активности за период који је пред нама. Значај је податак да све већи број туриста из Бугарске и Турске посећује Војводину тако да нам је план, да у наредном периоду организујемо пословни сусрет са туроператорима из ових земаља. Такође, планирамо да организујемо тематске скупове, посете сајмовима и студијске посете са циљем преношења знања добре праксе. Наставићемо сарадњу са академским институцијама са којима је ПКВ потписала протокол о сарадњи путем организовања специјалистичких курсева, приближавања програма праксе захтевима привреде и друго“, истакла је Драгица Самарџић, виши самостални стручни сарадник Удружења услуга ПКВ.
Поред чланова, подршку раду Групације учешћем у седници пружили су представници ТОВ – директор Наташа Павловић, ВПШСС – проф. др Бисерка Комненић, помоћник директора за међународну сарадњу и сарадњу са привредом, Јован Његић, Бојана Ковачевић Берлековић, Ана Јовичић Вуковић, координатор рада удружења ПКВ мр Драгомир Ђукић, директор Паноније ПКВ Бранислав Мамић.
Након завршетка седнице, чланови Групације имали су прилику да се упознају са простором и условима за рад студената.