Privredna komora Vojvodine

maj 20, 2024

maj 20, 2024

Ispred Privredne komore Vojvodine (PKV), na svečanom obeležavanju Nove 2018. godine po kineskom, odnosno lunisolarnom, kalendaru, u beogradskom „Sava Centru“, u ponedeljak, 15. januara 2018. godine prisustvovao je sekretar Udruženja industrije PKV mr Zoran Trpovski.
Lunisolarni kalendar je u NR Kini i dalje u upotrebi za obeležavanje tradicionalnih kineskih praznika, a ovu godišnju proslavu Asocijacija kineskih privrednika Vojvodine organizovala je u saradnji sa Privrednom komorom Lešui Srbija, Srpsko-kineskim savetom za promociju mira, Srpskom Asocijacijom Zejiang provincije, kao i sa Ujedinjenim udruženjem kineske pokrajine Džeđang u Republici Srbiji.
„Atmosfera na skupu bila je izrazito srdačna, u duhu odličnih političkih i ekonomskih odnosa Srbije i Kine. Generalni zaključak je da saradnja NR Kine i Republike Srbije ide u dobrom pravcu i da postoji veliki prostor za dalji razvoj odnosa na svim područjima. U ovoj aktivnosti, veliki značaj ima AP Vojvodina i Asocijacija kineskih privrednika u Pokrajini. Očekuju se dalji koraci u formalizaciji saradnje Pokrajinske vlade i provincije Zejiang, kao i nekih drugih provincija u budućnosti“, rekao je sekretar Trpovski.
Uz brojne kineske privrednike i predstavnike odgovarajućih kineskih institucija, proslavi su prisustvovali i Veroljub Arsić, potpredsednik Skupštine Republike Srbije, Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske vlade, predstavnici lokalnih samouprava iz Bačke Palanke, Rume, Kragujevca i Beograda.


Kabinet predsednika Privredne komore Vojvodine