Привредна комора Војводине

авг 02, 2024

авг 02, 2024

Привредна комора Војводине (ПКВ) и Радио телевизија Војводине (РТВ) потписале су данас Протокол о сарадњи, у циљу информисања и ближег упознавања јавности о догађајима и темама од значаја за јавност у АП Војводини.
Председник ПКВ Бошко Вучуревић истакао је своје задовољство потписаним споразумом рекавши да је данашње потписивање круна досадашње сарадње између ПКВ и РТВ.
„Откад је заживео нови Закон о привредним коморама и откад сам ја председник ПКВ, ми смо изузетно задовољни како смо позиционирали ПКВ у односу на нашу привреду, а на том путу позиционирања и давања резултата према нашој привреди, РТВ нам је много помогао својим квалитетним и правовременим информисањем и својим присуством на важним догађајима за привреду АП Војводине које смо ми организовали“, рекао је Вучуревић.
Додао је да је потписани Протокол оквирни споразум и да ће кроз активности ПКВ и информисање РТВ о њима, јавност сазнати све што је важно за функционисање привреде у АП Војводини.
Генерални директор РТВ Миодраг Копривица истакао је да РТВ прати активности ПКВ и додао да представља задовољство чињеница да су новинари и редакције РТВ спремне да прате оно што је, како каже, темељан део сваког друштва, а то је економија.
„Ми смо данас формализовали сарадњу са ПКВ и тиме смо као јавни медијски сервис преузели на себе обавезу да једну веома разуђену, интензивну активност коју спроводи ПКВ, учинимо видљивом“, рекао је Копривица.
Данашњим потписивањем Протокола, ПКВ и РТВ успоставиле су сарадњу којом ће информације из области привреде АП Војводине – развој привредних активности, сарадња, проблеми са којима се сусрећу привредници, прописи релевантни за област привреде и слично, у што већој мери учинити доступним јавности.