Привредна комора Војводине

авг 01, 2024

авг 01, 2024

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић и председник Савеза самосталних синдиката Војводине Горан Милић потписали су у понедељак, 23. октобра 2017. године у Привредној комори Војводине Протокол о сарадњи којим ће се унапредити међусобна сарадња.
Потписници Протокола изразили су велико задовољство данашњим догађајем истакавши да је од велике важности темељна и континуирана сарадња свих актера који, на различите начине, учествују у развоју и унапређењу привредног амбијента.
На састанку је констатовано и да је социјални дијалог незаменљив инструмент изграђивања индустријских односа.
– Остваривање суштинског социјалног дијалога у обостраном је интересу социјалних партнера – послодавца и синдиката. и један је од најбитнијих предуслова просперитета предузећа, заштите и побољшања материјалног и социјалног положаја запослених, истакнуто је у потписаном Протоколу о сарадњи.
Данашњем састанку у Привредној комори Војводине присуствовали су и потпредседник Савеза самосталних синдиката Војводине Владимир Гвозденовић, секретар Већа Савеза самосталних синдиката Војводине Томислав Стајић, заједно са стручним сарадницама Симоном Кокотовић и Весном Пријић.