Привредна комора Војводине

авг 02, 2024

авг 02, 2024

Виши самостални стручни сарадник у Удружењу услуга Привредне коморе Војводине (ПКВ), Драгица Самарџић присуствовала је у четвртак, 12. октобра 2017. године презентацији туристичке понуде и туристичких потенцијала Општине Пећинци, коју је организовала Туристичка организација општине Пећинци, у сарадњи са Туристичком агенцијом „Панонојатурс“ и Хотелом „Crystal hotel&Event centar“.
„Пећинци имају велики потенцијал за развој туризма, предности су близина ауто-пута Е-70 Београд – Загреб, близина великих градова Београда и Новог Сада. На подручју општине налазе се значајни културно-историјски споменици, као што је „Аксентијев кућерак“, најстарија сеоска кућа у Срему која је заштићена као споменик културе од изузетног значаја, затим Купиник – средњовековно утврђење које се у историјским изворима први пут помиње крајем XIV века, Црква св. Луке најстарија православна црква у Војводини, затим специјални резерват природе Обедска бара и други потенцијали“, рекла је Драгица Самарџић.
За туристичке раднике организована је презентација и упознавање са садржајима хотела који је категорисан са четири звездице и намењен пословним гостима. Хотел располаже са 15 луксузно опремљених соба и салом намењеном за семинаре, конгресе и прославе капацитета 600 места. Туристичким радницима организован је и обилазак значајних локалитета на подручју Општине: Огар, Етно кућа – Аксентијев кућерак, најстарија очувана сеоска кућа у Срему, Обедска бара – специјални резерват природе и Купиново са Етно кућом и црквом светог Луке из 18.века.
„Напоменула бих да се на подручју општине налази један од најпосећенијих музеја у Војводини – Музеј хлеба. Веома је значајно да се на овом подручју изградио смештајни објекат и да постоји сарадња између приватног и јавног сектора, кроз сарадњу туристичке организације општине са пружаоцима туристичких услуга (хотелом и туристичком агенцијом). ПКВ посебан акценат у својим активностима даје развоју рецептивног туризму Војводине и подржава сваку иницијативу за креирање нових туристичких производа и инвестиција у туризам Војводине“, истакла је Драгица Самарџић.