Привредна комора Војводине

авг 02, 2024

авг 02, 2024

Председник Привредне коморе Војводине (ПКВ) Бошко Вучуревић састао се у четвртак, 12. октобра 2017. године са председником Српског националног већа у Републици Хрватској др Милорадом Пуповцем, митрополитом загребачко-љубљанског Српске православне цркве др Порфиријем и председником Самосталне српске демократске стране у Републици Хрватској Војиславом Станимировићем у ПКВ. Састанку су присуствовали и заменик покрајинског секретара за културу др Небојша Кузмановић и заменик генералног секретара ПКВ Бојана Миљуш.
ПКВ је окупила и привредне субјекте са територије АП Војводине, те су састанку присуствовали и Војислав Гајић, власник компаније „Александар група“ из Новог Сада, Мирко Дуброја, власник компаније „Карин комерц“ из Ветерника, Недељко Бугариновић, власник „Бугариновић транспорта“ из Новог Сада, Дражен Илибашић, валсник „Бућан транса“ из Сомбора, Бранко Грба, власник привредног друштва „Грба Прпић“ из Бачког Јарка, Милорад Остојић, власник компаније „Банија-Пал“ из Темерина.
Делегација се захвалила председнику ПКВ Бошку Вучуревићу на срдачном пријему, као и привредницима што су издвојили време за данашњи састанак. Пуповац је истакао стратешки значај сарадње са привредом АП Војводине за очување српског народа и српске историје у Републици Хрватској, као и даљем унапређењу односа између Републике Србије и Републике Хрватске.
На састанку се говорило и о важности наставка пружања помоћи српској заједници у Републици Хрватској, са посебним акцентом на област културе.