Привредна комора Војводине

авг 02, 2024

авг 02, 2024

Финални извештај „EACEA – Tempus-Project-Management“ из Брисела потврдио је успешну реализацију Пројекта – „Модернизација и хармонизација студијских програма из области туризма у Србији“, у којем је Привредна комора Војводине била један од партнера.
Пројекат „Модернизација и хармонизација студијских програма из области туризма“, који је финансиран од стране ТЕМПУС фонда Европске уније (ЕУ) је, након ревизије, добио коначну потврду успешне реализације пројекта од стране EACEA (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency) комисије ЕУ. Пројекат је реализован у потпуности у складу са планираним активностима и у предвиђеним роковима и у складу са финансијским планом.
Општи циљ пројекта био је развој високо квалитетног студијског програма и курсева у области туризма који задовољавају потребе радног места и послодавца и који могу да допринесу постизању циљева предвиђених Стратегијом развоја туризма Србије.
У извештају EACEA, посебно су оцењене активности у којима је ПКВ имала значајну улогу, а то је повезивање предузетника, професионалних удружења и привредних субјеката из области туризма и угоститељства са академским институцијама.
Успостављање пословне мреже привреде и академских институција значајно ће допринети развоју ове гране привреде стварањем квалитетног образовног кадра.
Успешно реализован пројекат створио је основу за наставак сарадње партнера из Србије и партнера из ЕУ, кроз заједнички рад на новим пројектима из области туризма.

ФИНАЛНИ ИЗВЕШТАЈ „EACEA“