Привредна комора Војводине

авг 02, 2024

авг 02, 2024

Секретар Удружења индустрије Привредне коморе Војводине Ненад Петковић присуствовао је у четвртак, 5. октобра 2017. године свечаном отварању 11. Регионалног сајма привреде у Новој Пазови, у организацији ПКС-Регионалне привредне коморе Сремског управног округа и Општине Стара Пазова, уз подршку Привредне коморе Војводине.
Овогодишњи Сајам, са преко 150 излагача из Србије и земаља из окружења и неколико хиљада производа, отворио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић. Том приликом, нагласио је да су овакви сајмови значајни за регионални развој и додао да је стопа незапослености у Србији данас најнижа до сада и износи 11,8 одсто.
„Наравно смањење незапослености не треба да нас задовољи, она и даље треба да се смањује и трудићемо се свим мерама које Влада спроводи, да тако буде и убудуће и надам се да ћемо на следећем сајму изнети још боље податке. Овај сајам поред тога што је битан за Србију, Војводину и Стару Пазову, битан је и за мале привреднике да видимо на који начин и ми њима можемо да помогнемо”, истакао је министар Ђорђевић.
Представници Сремске привредне коморе истакли су да је тренутно на територији Срема, активно 4.085 привредних друштава и око 10 хиљада предузетника, додавши да проблем настаје када нема адекватне радне снаге.
На Регионалном сајму привреде, под мотом „Диван је привредни Срем“, излагачима су се придружиле и чланице Економске регије у сливу реке Саве (ЕРУСРС) које чине 17 комора из Словеније, Хрватске, БиХ и Републике Србије. Одржане су различите презентације, пословни сусрети привредника, али и Сајам запошљавања на којем је понуђено око 400 радних места.