Привредна комора Војводине

авг 02, 2024

авг 02, 2024

У организацији Привредне коморе Војводине (ПКВ) и Војводина метал кластера (ВМЦ) из Темерина, као и Привредне коморе жупаније Тимиш из Темишвара и Привредне коморе жупаније Арад из Арада, претходне седмице одржани су пословни сусрети српских и румунских компанија из металског сектора у Темишвару и Араду, на којима је учествовала 21 компанија.
Пословни сусрет у Темишвару одржан је у уторак, 3. октобра 2017. године уз учешће Генералног конзула Републике Србије у Темишвару др Владана Тадића. Компаније из Србије обавиле су квалитетне разговоре са присутним компанијама жупаније Тимиш, а представник ПКВ Милан Стојанов и менаџер ВМЦ Зоран Пекез, заједно са генералним конзулом, одржали су тада и један оперативни састанак. Том приликом, усаглашени су ставови у вези са сарадњом у оквиру свих будућих заједнички организованих манифестација, а размењена су и искуства у досадашњој сарадњи са румунским партнерима.
Наредног дана, у Привредној комори жупаније Арад одржан је други део планираних пословних сусрета металског сектора. На основу квалитетса обављених разговора, може се очекивати успешан наставак сарадње компанија и реализација започетих разговора. Представници ПКВ и Привредне коморе жупаније Арад том приликом разговарали су на тему конкретизације даљих активности, са акцентом на секторе пољопривреде и прехрамбене индустрије, као циљне групе наредних пословних сусрета.
Пословни сусрети наставак су сарадње између ПКВ, Привредне коморе жупаније Тимиш и Привредне коморе жупаније Арад успостављене потписивањем Споразума о сарадњи са ове две румунске привредне коморе почетком 2017. године. Припреме за октобарске пословне сусрете почеле су пре два месеца, уз активно учешће и немерљив допринос ВМЦ, као једне од најзначајнијих асоцијација металског сектора у Србији и региону.
На октобарским пословним сусретима у Румунији, одржано је укупно 46 састанака.