Привредна комора Војводине

авг 02, 2024

авг 02, 2024

Конференција под називом „Млади привредник у пољопривреди“ у организацији Српског удружења младих пољопривредника, одржана је у четвртак, 5. октобра 2017. године у Привредној комори Војводине.
Учеснике конференције поздравио је покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић рекавши да су по први пут ове године, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде реализовали меру која се тиче искључиво млађих пољопривредника до 40 година, где су на покрајинском нивоу потписана 94 уговара са корисницима који су остварили право на 75 одсто бесповратних средстава од вредности инвестиције, међу којима је 25 факултетски образовано а 44 корисника су млађи од 25 година.
„Покрајинска влада и секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство су препознали значај младих у пољопривреди а 2017. је прва година, у којој су млади пољопривредници препознати на посебан начин, тачније додатним финансијским средствима, што нажалост није био случај ранијих година“, поручио је Радојевић .
На конференцији су представљени примери младих пољопривредника из праксе који су од свог производа покренули производњу и као такви су конкурентни на тржишту. Присутне је поздравио и генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић. На догађају су учествовали и представници СУМП-а, млади пољопривредници и привредници, као и представници Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства, Покрајинског секретаријата за пољопривреду, Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, представници Града Новог Сада.
Конференцији „Млади привредник у пољопривреди“ присуствовао је и Срђан Грубач, виши самостални стручни сарадник у Удружењу пољопривреде Привредне коморе Војводине.
Извор: Покрајинска влада