Привредна комора Војводине

авг 02, 2024

авг 02, 2024

У оквиру Сајма туризма, Привредна комора Војводине (ПКВ) и Дестинацијски менаџмент организације (ДМО) Града Морахалом потписали су у четвртак, 5. октобра 2017. године Споразум о сарадњи у Привредној комори Војводине.
Председник ПКВ Бошко Вучуревић истакао је да је једна од главних активности ПКВ јачање сарадње са привредним коморама у земљама у региону.
„Данашњи догађај један је у низу корака које предузимамо како бисмо чвршће повезали туристичку привреду Војводине са туристичком привредом земаља у окружењу. Квалитетно управљање дестинацијом основни је елеменат конкурентности на туристичком тржишту. Од изузетног је значаја то што за партнера имамо управо Град Морахалом који константно, из године у годину, унапређује своју туристичку понуду и бележи раст броја посетилаца“, нагласио је Вучуревић.
Град Морахалом најмлађи је град у Жупанији Чонград, са близу 6300 становника. Бању Морахалом је у 2016. години посетило скоро 450.000 посетиоца, а 40 одсто њих је из Републике Србије.
„Ипак, већина наших туриста који посете Морахалом су из Војводине. Бројка од 450.000 посетилаца годишње, са скоро 115.000 ноћења, довољан је показатељ успешног развоја туристичког потенцијала једног места. Због тога нам је велика част што смо потписати Споразум о сарадњи са ДМО Града Морахалома“, рекао је Вучуревић.
Директорица ДМО Мариан Штампф (Stampf Mariann) изразила је задовољство поводом потписивања Споразума о сарадњи са ПКВ и позвала све да посете Град Морахалом.
„Похвалила бих рад ПКВ и однос који има према својим чланицама. Отворени смо за сваки вид сарадње, како са ПКВ, тако и са туристичким агенцијама. Надамо се да ћемо моћи и преко вас да прикажемо шта то све Морахалом има да понуди својим туристима“ додала је она.
Туристичку понуду Бање Морахалом, као и Српски културни центар у Граду Морахалом присутнима су представили члан Управног одбора ДМО Града Морахалом Берт Жолт (Bert Zsolt), Мариан Штампф и Атила Ворош (Attila Voros), а презентована су и вина Жупаније Чонград.
Модератор данашњег догађаја била је заменица генералног секретара ПКВ Бојана Миљуш, а састанку су присуствовали и секретарка Удружења услуга ПКВ Славица Хајдер, виши самостални стручни сарадник у Удружењу услуга ПКВ Драгица Самарџић, као и туристички привердници у АП Војводини.