Привредна комора Војводине

авг 02, 2024

авг 02, 2024

Секретар Удружења индустрије Привредне коморе Војводине Ненад Петковић присуствовао је у среду, 4. октобра 2017. године свечаном отварању 14. по реду Сајма енергетике на Београдском сајму.
В.д. директора Електропривреде Србије Милорад Грчић рекао је на отварању да се производња електричне енергије у ЕПС ради из термо сектора, на бази угља, али и из хидро сектора и најавио да ће хидроагрегат 1 на Ђердапу 1 ускоро бити пуштен у производњу. Истакао је да се наставља улагање у стабилније транспортовање електричне енергије.
Државна секретарка у Министарству рударства и енергетике Мирјана Филиповић је свечано отворила Сајам енергетике захваливши се свим компанијама које на њему учествују. Филиповић је напоменула да је неопходно улагање у нове, обновљиве изворе енергије, али да треба чувати и традиционалне које Србија има.
Међународни сајам енергетике највећи је регионални скуп компанија, корпорација, предузећа и институција из сектора који се баве електричном енергијом, нафтом, угљем и гасом, али и обновљивим изворима енергије, енергетском ефикасношћу и рударством.
Излагачки као и конференцијски сегмент Сајма енергетике укључују све тематске поднивое – од научно-истраживачког рада, преко експлоатације, до обогаћивања, дистрибуције, транспорт, складиштења или непосредног коришћења природних ресурса.
Извор: Танјуг