Привредна комора Војводине

авг 01, 2024

авг 01, 2024

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић присуствовао је у уторак, 12. септембра 2017. године отварању јубиларног 50. Међународног сајма занатства и предузетништва „МОС 2017“ у Цељу заједно са делегацијом Покрајинске владе.
Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је заједнички изложбени простор Покрајинске владе и Привредне коморе Србије, а отварању је присуствовао и премијер Републике Словеније Миро Церар, који је пре тога данас отворио „МОС 2017“. Том приликом, председник Вучуревић уручио је плакету председнику Управног одбора Сајма у Цељу Францу Пангелу.
Председник Мировић истакао је да Словенија и Србија остварују добру сарадњу у свим областима, али да је овај сајам, на коме ће бити представљено близу 1500 излагача из 30 земаља, право место где је важно да се подцрта сарадња у економској области. У том смислу, он је навео да је, у првих неколико година раста те сарадње, било много више инвестиција из Словеније у Србији, посебно у Војводини, те да је данас у компанијама са словеначким капиталом у Војводини близу седам хиљада запослених.
На данашњим догађајима на Цељском сајму присуствовали су и потпредседници Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и Иван Ђоковић, амбасадорка Србије у Словенији Зорана Влатковић, а испред Привредне коморе Војводине присуствовао је и самостални стручни сарадник за међународну сарадњу Милан Стојанов.
Више на сајту Покрајинске владе.