Привредна комора Војводине

авг 01, 2024

авг 01, 2024

У оквиру промотивне кампање Туристичке организације Војводине на промоцији туризма Војводине у земљи и региону, у четвртак 10. августа 2017. године, а у сарадњи са Привредном комором Војводине (ПКВ), организована је манифестација „Дани Војводине на Златибору“. Циљ одржавања манифестације јесте представљање туристичке понуде Војводине свим заинтересованим посетиоцима, туроператорима и медијима.

„С обзиром на богатство, разноврсност и  атрактивност туристичке понуде Војводине, на страним тржиштима она је препозната као значајна туристичка дестинација. Велики број страних туриста, не само из суседних земаља, него и шире посетило је Србију и Војводину – из Руске Федерације, Турске, Немачке, Кине и других“, истакла је Драгица Самарџић, виши самостални стручни сарадник у Удружењу услуга ПКВ.

На Краљевом тргу представљена је туристичка понуда Града Новог Сада, Сремских Карловаца, Суботице, Вршца, Ковина, Темерина, Пећинаца, рецептивни туристички програми Војводине, Винарија „Деурић“ из Мале Ремете, Винарија „Три међе и облак“ из Нештина, Винарија „Косовић“ из Сремских Карловаца, Винарија „Таталовић“ из Вршца.

„Нама су свакако веома важни и домаћи гости, а број њихових долазака бележи пораст. У првих шест месеци ове године, Војводину је посетило шест одсто више домаћих туриста него у истом периоду претходне године. Жеља нам је да се тај број повећа, а подручје Златибора нам је веома битно с обзиром да је туристичка понуда ова два региона, Војводине и Западне Србије, различита и довољно развијена да пружа разноврстан и богат програм боравка“, додала је Драгица Самарџић.

Војводина располаже са преко 60 хотела различитих  категорија, капацитета преко 4.000 лежајева што омогућава боравак како пословним туристима, тако и туристима који долазе у туристичко разгледање и обилазак Војводине. Поред тога, туристима су на располагању и остали видови смештајам – апартмани, пансиони, смештаји у сеоским домаћинствима и домаћој радиности.

„Војводина са својим салашима, винаријама, етно кућама на атрактиван начин осликава културу и традицију Војводине. Гостољубивост са којом се туристи дочекују, богата гастрономска понуда, бројне манифестације чине Војводину незаобилазном дестинацијом за многе домаће и стране туристе“, рекла је Самарџић.

Нови Сад као дестинација за градски одмор и будућа престоница Европске културе 2021. године, са својим бројним манифестацијама, од којих је EXIT најзначајнија, омиљена је туристичка дестинација многим туристима.