Привредна комора Војводине

авг 01, 2024

авг 01, 2024

Председник Привредне коморе Војводине (ПКВ) Бошко Вучуревић, заједно са самосталним стручним сарадником за међународну сарадњу ПКВ Миланом Стојановим, састао се у петак, 14. јула 2017. године са председником Управе Регионалне развојне агенције Славоније и Барање др Стјепаном Рибићем у ПКВ.

Тема састанка било је представљање тренутних пројеката које Регионална развојна агенција Славоније и Барање реализује са институцијама у Републици Србији, односно у АП Војводини. Разговарало се и о потенцијалној сарадњи у многобројним пројектним активностима финансираним из Европских фондова у наредном периоду, а Стјепан Рибић истакао је да је први следећи позив за достављање предлога пројеката у оквиру Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње  Хрватска-Србија очекиван почетком 2018. године.

Циљ Регионалне развојне агенције Славоније и Барање јесте деловање како на локалном нивоу – локалне самоуправе у Осјечко-барањској жупанији, тако и на регионалном, с посебним нагласком на пружање подршке у програмима међурегионалне и регионалне сарадње. До 2016. године успешно су учествовали у имплементацији више од 500 пројеката вредних више од 340 милиона евра финансираних из фондова Европске уније.