Привредна комора Војводине

авг 01, 2024

авг 01, 2024

На основу Члана 55 Статута Привредне коморе Војводине (ПКВ) Скупштина ПКВ је на Првој седници новоизабраног сазива, одржаној 29. јуна 2017. године, усвојила Одлуку о избору председника и заменика председника Скупштине ПКВ. За председника Скупштине ПКВ поново је изабран Марко Цигић, а за заменик председника Скупштине ПКВ изгласан је Саша Вујић.

Марко Цигић цењен је аутор, консултант и сарадник у многим значајним пројектима путне инфраструктуре, а од 2001. године је генерални директор предузећа „Војводинапут“ АД Нови Сад. Током своје професионалне каријере активно је учествовао и у раду органа Привредних комора, био је члан Управних одбора банака, путарских предузећа, као и члан пословних савета банака. Он је успешно водио преговоре са Владом Републике Србије, а у вези са решавањем великих дугова према путарским предузећима.

Саша Вујић већ 25 година ради у привреди, а током своје радне каријере богато искуство и вештине, стицао је у неколико предузећа – Агровојводина у области металургије, АД Елнос, био је директор представништва за Војводину у предузећу Стефан из Ариља, затим је радио за Делтатекс у Београду и директор је за односе с јавношћу у Зегин апотеке у Новом Саду. До сада био је члан Скупштине ПКВ, члан Финансијске комисије ПКВ, као и члан некадашњег Одбора за привредни систем и развој ПКВ.

– Уз снажну подршку Покрајинске владе, ми имамо по први пут шансу да уз снажан раст, који је присутан већ последње три године, и уз структурне реформе које се очекују, обезбедимо и развој привредне структуре. На тај начин би у наредном периоду имали и раст и развој, што је неопходно како бисмо се могли укључити у међународну размену и разговор, да се оспособимо за тржишну и извозну привреду. Јер, и једно и друго је услов раста и развоја привредне структуре Војводине. Свакако да ћемо преко органа и тела ПКВ успети да артикулишемо наше интересе, како према Покрајинској влади, тако и према републичкој влади, рекао је Цигић.