Привредна комора Војводине

авг 01, 2024

авг 01, 2024

Нови текст на порталу Топ Србија обухватио је активности Привредне коморе Војводине (ПКВ) и њеног председника Бошка Вучуревића у претходних седам дана.

У наставку, можете прочитати целокупан текст:

Активности Привредне коморе Војводине не јењавају и у овим најтоплијим данима. Као да је у питању „привредна жетва“, екипе ПКВ свакодневно одлазе на терен и са својим члановима учвршћују већ постојећу сарадњу, на добробит читаве економије Републике Србије.

Тако су председник Привредне коморе Војводине (ПКВ) Бошко Вучуревић и секретар Удружења пољопривреде ПКВ Јелена Дробњак, у уторак, 27. јуна, учествовали на манифестацији „Жетвени дан 2017“ у Новом Бечеју. Присутнима се том приликом обратио и председник Вучуревић који је жетеоцима пожелео „лепо време, добре приносе и успешну жетву“.

– Покрајинска влада чини значајне напоре да помогне пољопривредним газдинствима, стављајући акценат на инвестиције у нову опрему у примарној пољопривреди. У ПКВ подржавамо те напоре и предлажемо да се у годинама које су пред нама обезбеди још више подршке. На тај начин ће наши произвођачи бити конкурентнији како на домаћем, тако и на светском тржишту, укључујући освајање и нових тржишта – истакао је Вучуревић.

Манифестацију „Жетвени дан 2017“ организовали су Задружни савез Војводине, Привредна комора Војводине, Земљорадничка задруга „Бечеј“ из Бечеја и Земљорадничка задруга „Врањево“ Нови Бечеј.

Дан раније, ПКВ и Висока пословна школа струковних студија (ВПШСС), озваничили су сарадњу. Споразум о пословно-техничкој сарадњи потписали су председник ПКВ, Бошко Вучуревић и директорица ВПШСС, др Јелена Дамњановић. Циљ потписивања Споразума јесте успостављање дугорочне пословне сарадње, која подразумева заједнички рад на реализацији студијских програма, повезивање са привредним субјектима у циљу обезбеђивања стручне праксе за студенте ВПШСС.

– Споразумом су обухваћена и заједничка истраживања, рад на пројектима, као и организација стручних и научних скупова. Један од приоритетних циљева ПКВ је увезивање науке и привреде, како би се ојачао привредни амбијент на простору АП Војводине – рекао је председник Вучуревић.

Да је потписивање Споразума значајно и за ВПШСС, рекла је и директор др Јелена Дамњановић, истакавши да је ВМШСС једина висока пословна школа на територији АП Војводине.

– Због тога нам је, као школи таквог профила, неопходна сарадња са привредом. Наш циљ, мисија и намера јесте да успоставимо што тешњу сарадњу са предузећима са територије АП Војводине, како би наши студенти могли што пре и што боље да се позиционирају на тржишту рада, тачније да се запосле одмах након завршених студија – обавестила је Дамњановић.

Свечаном потписивању Споразума о пословно-техничкој сарадњи присуствовали су и координатор за развој и привреду ВПШСС проф. др Бисерка Комненић и координатор рада удружења ПКВ мр Драгомир Ђукић.

Висока пословна школа струковних студија у Новом Саду има традицију дугу пола века. Ова образовна институција препознатљива је на државном нивоу, и када је у питању студијски програм, али и остварена пословна сарадња са бројним домаћим и међународним институцијама у области привреде и образовања.

Делегација ПКВ на челу са председником ПКВ Бошком Вучуревићем обишла је у среду, 22. јуна 2017. године винарију Деурић смештену на јужним обронцима Фрушке горе, у Малој Ремети, надомак бање Врдник.

Након обиласка винарије, председник Вучуревић истакао је да ће у оквиру Удружења пољопривреде ПКВ бити формирана групација произвођача грожђа и вина. Он је рекао да ће привредници ће кроз рад групација, као облика непосредног повезивања чланова ПКВ у оквиру удружења, имати више могућности да искажу конкретне проблеме са којима се сусрећу у пословању..

Виногради винарије Деурић простиру се на 14 хектара. Резерват липе, чист ваздух, извори, језера и лесно земљиште, које окружује винограде, основ су за производњу квалитетних вина.

Власник винарије, Митар Деурић је између осталог рекао да се у новоизграђеној винарији, користећи искључиво грожђе из сопствених винограда, производе вина врхунског квалитета уз стручну консултацију еминентног тима енолога из Француске и изразио уверење да ће Фрушка гора бити једна је од најзначајнијих винских туристичких дестинација у региону.