Привредна комора Војводине

авг 01, 2024

авг 01, 2024

Председник Привредне коморе Војводине (ПКВ) Бошко Вучуревић и секретар Удружења пољопривреде ПКВ Јелена Дробњак учествовали су на манифестацији „Жетвени дан 2017“ у Новом Бечеју.

Овогодишњи, 11. по реду, „Жетвени дан“ отворио је покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, а присутне су поздравили председник Задружног савеза Војводине Радислав Јованов, директор Земљорадничке задруге „Врањево“ Душанка Дујин и директор Земљорадничке задруге „Бечеј“ Мирослав Главашки. Присутнима се обрадио и председник ПКВ Бошко Вучуревић који је жетеоцима пожелео „лепо време, добре приносе и успешну жетву“.

– Покрајинска влада чини значајне напоре да помогне пољопривредним газдинствима, стављајући акценат на инвестиције у нову опрему у примарној пољопривреди. У ПКВ подржавамо те напоре и предлажемо да се у годинама које су пред нама обезбеди још више подршке. На тај начин ће наши произвођачи бити конкурентнији како на домаћем, тако и на светском тржишту, укључујући освајање и нових тржишта, истакао је Вучуревић.

Манифестацију „Жетвени дан 2017“ организовали су Задружни савез Војводине, Привредна комора Војводине,  Земљорадничка задруга „Бечеј“ из Бечеја и Земљорадничка задруга „Врањево“ Нови Бечеј.