Привредна комора Војводине

авг 01, 2024

авг 01, 2024

Председник Привредне коморе Војводине (ПКВ) Бошко Вучуревић заједно са секретаром Удружења услуга ПКВ Славицом Хајдер, састао се у петак, 9. јуна 2017. године са извршним директором „Железнице Србије“ АД Ненадом Кецманом, директором Регионалне агенције за развој малих и средњих предузећа Нови Сад „Алма Монс“ Милицом Врачарић и менаџером Кластера транспорта и логистике Војводине мр Миланом Вучинићем у просторијама ПКВ.

Тема састанка био је значај развоја логистике и регионалних локалних пруга на територији АП Војводине, са освртом на њихов значај за целокупну државу и регион.

Председник Вучуревић представио је организациону шему ПКВ, а истакао је споразуме о сарадњи које је ПКВ потписала са регионалним коморама у земљама у окружењу – Штајерска господарска зборница у Марибору, Словенија; Трговинско-индустријска комора жупаније Чонград у Сегедину, Мађарска; Привредне коморе Арад у Араду, Румунија; Привредна комора Тимиш у Темишвару, Румунија; тројни споразум са Мађарско-Српске трговинском и индустријском комором и Мађарским пословним саветом и Споразум о сарадњи са Привредном комором Републике Српске.

Вучуревић је представио и планиране активности ПКВ у наредном периоду, а на данашњем састанку истакнуто је да је потребна заједничка сарадња више интересних чиниоца, јер само тимским радом и дубинском припремом и проценом, идејни пројекти могу да буду остварени.

 

Кабинет председника Привредне коморе Војводине