Привредна комора Војводине

авг 01, 2024

авг 01, 2024

Председник Привредне коморе Војводине (ПКВ) Бошко Вучуревић заједно са својим сарадницима – председником Скупштине ПКВ Марком Цигићем, замеником генералног секретара ПКВ Бојаном Миљуш и координатором удружења ПКВ мр Драгомиром Ђукићем угостио је у четвртак, 1. јуна 2017. године у ПКВ делегацију Привредне коморе Црне Горе (ПКЦГ) – председника ПКЦГ Велимира Мијушковића, председника Скупштине ПКЦГ Воја Бановића, шефа кабинета ПКЦГ Ксенију Ђукановић и руководиоца Сектора за истраживања и анализе ПКЦГ Нину Дракић.
Заједно са делегацијом ПКЦГ у посету Привредној комори Војводине дошли су и председник компаније „Велетекс“ (Veletex) Властимир Голубовић из Црне Горе, који је члан Управног одбора ПКЦГ и извршни директор ДОО „Комунално“ Цетиње Саша Звицер.
Тема састанка било је унапређење сарадње са Привредном комором Црне Горе, а разговарало се и о заједничким активностима које ће бити конкретизоване у наредном периоду.
Председник Вучуревић, након што је поздравио госте и пожелео им добродошлицу, представио је ПКВ и њен рад од почетка 2017. године. Истакао је нову организацију рада унутар ПКВ и активности Удружења пољопривреде ПКВ, Удружења индустрије ПКВ и Удружења услуга ПКВ.
Црногорска делегација затим је представила привреду своје земље и активности Привредне коморе Црне Горе које она предузима како би се унапредио целокупан привредни амбијент.
Током састанка, председник Вучуревић осврнуо се и на сарадњу коју је ПКВ остварила са регионалним коморама у земљама у окружењу, истакавши потписане Споразуме о сарадњи са Привредном комором Тимиш у Темишвару, Румунија, Привредном комором Арад у Араду, Румунија Штајерском господарском зборницом у Марибору, Словенија, Трговинско-индустријском комором жупаније Чонград у Сегедину, Мађарска, као и тројни Споразум потписан са Мађарско-српском трговинском и индустријском комором и Мађарским пословним саветом.
ПКВ свакодневно ради на јачању сарадње са сарадницима из земље и иностранства и организовању заједничких активности, а све у циљу повезивања привредника и тржишта.
Кабинет председника Привредне коморе Војводине