Привредна комора Војводине

авг 01, 2024

авг 01, 2024

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић и самостални стручни сарадник за међународну сарадњу Милан Стојанов присуствовали су у суботу, 27. маја 2017. године традиционалном отварању граница на тромеђи Србије, Мађарске и Румуније, на привременом граничном прелазу Кибекхаза-Бебавеке-Рабе, у организацији Регионалне сарадње Дунав-Криш-Мориш-Тиса (ДКМТ).

Након манифестације на тромеђи, у Кибекхази, у Мађарској, одржано је заседање Скупштине регионалне сарадње Еврорегије ДКМТ, на којој је мађарска жупанија Чонград предала једногодишње председавање Еврорегијом АП Војводини.

На седници су представљене, између осталог, и концепције Новог Сада и Темишвара, европских престоница културе 2021. Разматрано је организовање свечане седнице поводом 20 година од оснивања Регионалне сарадње ДКМТ. Овим приликом уручене су и награде „Истакнуте личности ДКМТ“, а предстваљени су и победнички пројекти.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић присуствовали су поменутим свечаностима. Том приликом, председник Мировић је рекао да две деценије постојања, које Еврорегија ДКМТ ове године прославља, говори о томе да је време потврдило оправданост идеје о оваквом повезивању региона суседних држава, у циљу продубљивања сарадње у привреди, образовању, култури, науци, спорту и другим областима, све у корист наших грађана.

Више о томе, можете прочитати на сајту Покрајинске владе.

Кабинет председника Привредне коморе Војводине