Privredna komora Vojvodine

maj 18, 2024

maj 18, 2024

Privredna komora Vojvodine i Privredna komora Arad iz Rumunije potpisali su u ponedeljak, 10. aprila 2017. godine Sporazum o saradnji u Aradu, Rumunija, čime je postavljen čvrst temelj za buduću saradnju. Na ovaj način, zajedničkim snagama obe Komore promovisaće ekonomsku i socijalnu saradnju između svojih članova na teritoriji Rumunije i Srbije. Potpisnici Sporazuma su predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i predsednik Privredne komore Arad George Sečulić (Gheorghe Seculici).

Obostranom saradnjom, potpisnice Sporazuma o saradnji, radiće na poboljšanju poslovne saradnje na svojim tržištima. One će učestvovati u radu svojih članova na njihovim teritorijama, posebno im pomažući u pronalaženju pogodnih partnera za saradnju na poljima trgovine, privrede, industrije, poljoprivrede, na polju investiranja, turizma, transporta, osiguranja, industrijske i ekonomske zone, nauka i tehnologije, i drugo.

Potpisivanju Sporazuma o saradnji prisustvovali su i šef Kabineta PKV Danka Logarušić, samostalni stručni saradnik za međunarodnu saradnju PKV Milan Stojanov, savetnik direktora Razvojne agencije Vojvodine za strana ulaganja Ivan Borovčanin, profesor Jarko Simion (Jarco Simion) i viši savetnik za međunarodnu saradnju Županije Arad Klaudiu Černea (Claudiu Cernea).

Delegacija PKV sastala se danas i sa predstavnicima Županije Arad – predsednik Županije Arad Justin Čonka (Iustin Cionca), izvršni direktor Andrei Ando (Andrei Ando), šef sektora za odnose sa inostranstvom Konsuela Pop (Consuela Pop) i viši savetnik za međunarodnu saradnju Klaudiu Černea (Claudiu Cernea). A nakon svečanog potpisivanja Sporazuma, predstavnici PKV obišli su zatim dve fabrike u Aradu – fabriku vagona „Astra rail“ i fabriku nameštaja „Cotta“.