Привредна комора Војводине

јул 23, 2024

јул 23, 2024

Задружни савез Војводине (ЗСВ) и ДДОР Нови Сад осигурање организовали су састанак у петак, 24. фебруара 2017. године у просторијама Привредне коморе Војводине (ПКВ) на тему развоја пољопривреде, са акцентом на осигурање у области ове гране привреде.

Састанак је отворио регионални директор ДДОР-а Горан Ивановић поздравивши све присутне. Председник Извршног одбора ДДОР-а Ђорђо Маркеђани нагласио је да је „пољопривреда злато Војводине“ и додао да је веома важно осигурати се од ризика.

На позив домаћина, скупу се обратио и председник ПКВ господин Бошко Вучуревић. Он је у свом поздравном говору истакао важност заједничке сарадње и преданог рада, и додао да ПКВ и ЗСВ заступају интересе својих чланица и заједничким активностима, помажу им да остваре добре пословне резултате.

„Привредна комора Војводине годинама уназад у Задружном савезу Војводине има пријатеља и поузданог партнера у унапређењу развоја пољопривреде и јачању веза међу институцијама, са једне стране, и пољопривредника са друге“, рекао је Вучуревић.

Председник Задружног савеза Војводине Радислав Јованов истакао је изузетну сарадњу коју је ЗСВ остварио и са Покрајинским секретаријатом са пољопривреду, водопривреду и шумарство.

План Покрајинске владе за подршку пољопривреди скупу је представио управо покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић рекавши да су овакви догађаји „један од најподеснијих модела за креирање правих решења, као и нових мера аграрне политике, а све у заједничком интересу развоја пољопривреде Војводине“.

Са доступним средствима за подстицање развоја пољопривреде, присутне су упознали директор Развојног фонда АП Војводине Горан Савић, директор Покрајинског фонда за развој пољопривреде, као и директор Гаранцијског фонда АП Војводине Ђорђе Раковић. Скупу се обратио и професор Пољопривредног факултета у Новом Саду проф. др Жарко Илин.

Како је речено на састанку, ово је први од пет планираних сусрета који ће бити одржани на територији АП Војводине.