Привредна комора Војводине

сеп 27, 2024

сеп 27, 2024

У Бијељини је отворен Међународни сајам пољопривреде лова и риболова „ Интерагро“ . Овогодишња земља партенр је Реублика Србија. Привредна комора Србије и Привредна комора Војводине окупиили су 15 излагача- представника институција и компанија. Свечаном отварању присуствовали су председник и потпредседник Привредне коморе Војводине Владимир Гак и Бошко Вучуревић.

Присуство преко 250 излагача као и присуство Републике Србије на сајму чини овогодишњу манифестацију значајном јер је присутно преко 1000 представника привреде поручено је на отварању сајма.

Председник Привредне коморе Војводине Владимир Гак истакао је у обрачању медијима да је присуство Републике Србије као земље партнера веома значајно за наставак развоја наших привреда. Република Србија је најзначајнији спољнотрговински партнер Републици Српској. Вредност спољнотрговинске размене Србије и Српске за првих шест месеци износио је око 460 милиона евра. Привредна комора Војводине традиционално окупља излагаче на овом сајму и ово је осма година да смо присутни на овом сајму.

У циљу побољшања наших економија и још бољег пласирања производа у Привредној комори Воводине 24. септембра биће организован Форум са Републиком Српском како би заинтересовани привредници из Српске могли да разговарају са привредницима из Србије о пласирању својих производа.

Уочи отварања Сајма одржан је састанак у Подручној Привредној комори Бијељине на којем је председник Привредне коморе Војводине Владимир Гак разговарао са представницима коморе РС, Подручних комора Бања Луке, Требиња и Бијељине, као и колегама из наше земље- представницима комора Србије, Регионалних комора Лесковац и Пирот. У име дугогодишње сарадње и континуиране подршке Сајму у Бијељини као и раду на умрежавању привредника у циљу креирања квалитетнијег привредног амбијента вд директор „АД Град Бијељина “Предраг Мићић уручио је признање потпредседнику Привредне коморе Војводине Бошку Вучуревићу, који је том приликом истакао значај досадашње сарадње као и даће Комора наставити да ради не само са сајмом у Бијељини већ и са коморама у Српској са којима такође постоји одлична сарадња на побољшању услова за развој наших привреда.