Привредна комора Војводине

јул 12, 2024

јул 12, 2024

Привредна комора Војводине окупила је представнике произвођача хране и пића из Републике Србије који се заједно представљају на једној од најзначајнијих  светских сајамских манифестација у сектору производње хране и пића.  Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић , са секретарима Удружења  индустрије и пољопривреде Зораном Трповским и Младеном Петковићем,   борави у Лондону  и заједно са нашим произвођачима на штанду Привредне коморе Војводине и Британско- српске привредне коморе   представља  оно што наши произвођачи и привреда  могу да понуде.

Председник Привредне коморе Војводине разговарао је на Сајму са амбасадорком Републике Србије у Великој Британији  Њ.Е. Александром Јоксимовић. Истакнут је велики значај присуства наших компанија на овом значајном сајму и велика потреба да се произвођачи из Републике Србије прикажу на британском тржишту. Привредна комора Војводине наступ на сајму организовала је уз подршку Британско- српске привредне коморе . Заједнички штанд посетио је и Дејвид Ландсман , председник Британско- српске привредне коморе. У разговору са колегом из Британско – српске коморе председник Привредне коморе Војводине  Бошко Вучуревић изразио је задовољство што је након дугог низа година  начињен искорак ка отварању и могућности за представљање и умрежавање привредника на једном, за нас новом тржишту.

Укупна спољнотрговинска робна размена између Републике Србије и Уједињеног Краљевства је у јануару 2023. године остварена у вредности од 55 милиона  евра и за 6,6% је већа од размене остварене у истом месецу претходне године. Током целе 2022. године између Републике Србије и Уједињеног Краљевства остварена је укупна размена у вредности од 788,3 милиона  евра, што је за 26,6% више од размене остварене 2021. године.

С обзиром на то да је последњих година , нарочито после потписивања Споразума о слободној трговини између Уједињеног Краљевства и Републике Србије порастао интерес обе пословне заједнице за међусобном сарадњом Привредна комора Војводине је одлучила да окупи наше произвођаче и представи понуду њихових компанија на овој међународној манифестацији.

SERBIA Speciality Food and Beverages назив је павиљона 2 где се представља Република Србија. На сајму су присутне компаније :

Cooperation of Pannonian Apples, Dobanovci, Dem Kulpin, Ribella Foods Bački Jarak, Food Market, Sremska kamenica, Fruškogorski vinogradi, Banoštor, Medela Vrbas, Vital Vrbas, Rubin Kruševac, Agrounija Inđija, PIK Bečej( Flora ) Bečej.