- мај 10, 2018
- Posted by: admin
- Categories: Актуелности, ПКВ, Удружење пољопривреде, Удружење услуга
Нема коментара
Центар за стратегијске и напредне студије Универзитета у Новом Саду, у оквиру манифестације Дани Универзитета Печују у Новом Саду, у уторак, 8. маја 2018. године организовао је стручни скуп о виноградарству и винарству.
Учесници скупа били су војвођански винари и виноградари, удружења, као и стручњаци из области виноградарства и винарства. Испред Привредне коморе Војводине (ПКВ), овој манифестацији присуствовале су виши самостални стручни сарадник у Удружењу услуга ПКВ Драгица Самарџић и виши самостални стручни сарадник у Удружењу пољопривреде ПКВ Видосава Жутић.
Стручни скуп је отворио ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Душан Николић, који је истакао велики значај сарадње у области виноградарства и винарства између Универзитета у Печују и Универзитета у Новом Саду.
О оствареним резултатима у области виноградарства и успешној сарадњи Универзитета у Новом Саду и Печују, говорио је и др Петар Циндрић.
Једна од тема на овом скупу била је утицај збијености грозда на боју покорице, коју је презентовао др Габор Јакаб, директор Института за винарство и енологију Универзитета у Печују.
О развоју и значају винског региона Вилањи, говорио је др Ласло Хевер главни инжењер енологије на Института за винарство и енологију.
Учесници скупа били су војвођански винари и виноградари, удружења, као и стручњаци из области виноградарства и винарства. Испред Привредне коморе Војводине (ПКВ), овој манифестацији присуствовале су виши самостални стручни сарадник у Удружењу услуга ПКВ Драгица Самарџић и виши самостални стручни сарадник у Удружењу пољопривреде ПКВ Видосава Жутић.
Стручни скуп је отворио ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Душан Николић, који је истакао велики значај сарадње у области виноградарства и винарства између Универзитета у Печују и Универзитета у Новом Саду.
О оствареним резултатима у области виноградарства и успешној сарадњи Универзитета у Новом Саду и Печују, говорио је и др Петар Циндрић.
Једна од тема на овом скупу била је утицај збијености грозда на боју покорице, коју је презентовао др Габор Јакаб, директор Института за винарство и енологију Универзитета у Печују.
О развоју и значају винског региона Вилањи, говорио је др Ласло Хевер главни инжењер енологије на Института за винарство и енологију.