Привредна комора Војводине

јул 12, 2024

јул 12, 2024

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић  током једнодневне посете Будимпешти разговарао је са Андрашем  Ревом, шефом одељења за интернационалну сарадњу Привредне коморе Будимпеште.

Укупна робна размена између АП Војводине и Мађарске за период првих седам месеци ове године остварен  је у вредности од 734, 8 милиона евра, што чини 40 % укупне размене Србије и Мађарске.  Од 2001 године  у АП Војводину је у виду СДИ уложено 323 милиона евра . Тренутно мађарске компаније запошљавају преко 6000 радника.

Сви подаци указују на добре економске односе Републике Србије и Мађарске и нашу обавезу да их и даље развијамо  истакао је председник Привредне коморе Војводине.  У прилог томе упућен је позив представницима привредне коморе Будимпеште и њиховим привредницима  за присуство на Регионалном пословном форуму који ће бити одржан у привредној комори Војводине 22 . новембра 2023. године. За наредну годину договорен је сусрет у Привредној комори Војводине са делегацијом  привредника.  Делегацији Привредне коморе Војводине упућен је позив да се прикључи Дунавској асоцијацији  комора.