Привредна комора Војводине

јун 22, 2024

јун 22, 2024

Председник Привредне коморе Војводине  Бошко Вучуревић  састао се са Стефаном Занијером, регионалним министром пољопривреде Фриули Венеција Ђулија регије. Економијом покрајине Фриули Венеција Ђулија доминирају мала и средња предузећа а заснива се на специјализованој пољопривреди , и туризму. Управо у тим областима постоји потреба за интензивирањем сарадње истакнуто је на састанку. Италија се налази међу најзначајнијим спољнотрговинским партнерима Републике Србије- налази се на трећем месту . Остварена размена између АП Војводине и Републике Италије у 2023.години остварена је у вредности од 1,7 милијарди евра што чини 38 одсто укупне размене Србије и Италије.

Договорено је да делегација из Порденонеа посети Привредну комору Војводине и Пољопривредни сајам , као и да том приликом Привредна комора Војводине организује пословни форум.

Састанку су присуствовали Ренато Пујати, председник Сајма Порденоне,  Пјер Антони Салвадор , председник узгајивача рибе Италија, Антонио Зулијани, председник Подрума Раушедо , Морена Кристофи, секретарка за туризам Порденонеа