Привредна комора Војводине

апр 23, 2024

апр 23, 2024

Привредна комора Војводине учествује на Сајму туризма у Бечу.   На заједничком штанду представљају се и Туристичке организације Војводине, Србије, Београда, Новог Сада, Вршца, Ирига , Сомбора , Великог Градишта као и Привредна комора Србије, Експо 2027, Агнеција за управљање лукама, Гаранцијски фонд Војводине, Развојни фонд Војводине , хотели „ Movenpick Resort & Spa Fruške terme“ , „ Mona Plaza“, туристичка агнција „ Контики “ и центар за дигиталну трансформацију „ Blue Ocean Navigator“.

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић  и секретар Удружења услуга Привредне коморе Војводине Бранислав Мамић  присуствовали су у Бечу свечаном отварању Сајма туризма.

Сајамски наступ војвођанске туристичке привреде традиција је коју одржавамо истакао је председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић.  И ове године окупили смо све заинтересоване привреднике из наше земље и јединствено наступили на овом сајму како би пружили привредницима шансу да се још боље повежу са привредницима у Аустрији. На тај начин  побољшаћемо привредни амбијент а уз помоћ наших одличних односа са аустријским коморама наше привреднике као и до сада повезиваћемо са овим тржиштем на Форумима и предстојећим сајмовима.

У Војводини се током протекле године бележи раст броја долазака туриста из Аустрије за 5 %.

Од 2003. године, укупно 40 компанија из Републике Аустрије уложило је 391,2 милиона  евра у АП Војводини. Тренутно  послује  31 компанија која запошљава 4 911 радника.