Привредна комора Војводине

мар 03, 2024

мар 03, 2024

Привредна комора Војводине учествовала је у сарадњи са Туристичком организацијом Војводине на међународном сајму туризма у Будимпешти у периоду од 23 . до 26. фебруара 2023. године. АП Војводина представила се као туристичка дестинација уз излагаче из преко 20 туристичких организација  , као место изузетних туристичких дестинација.

Туристичку понуду  АП Војводине и Републике  Србије представили су  заједно туристичка и угоститељска предузећа (туристичке агенције, смештајни капацитети, туристичке организације, удружења,  салаши и винари), Привредна комора Војводине, Туристичка организација Војводине, Туристичка организација Темерин, Туристичка организација Сомбор, Туристичка организација Сента, Туристичка организација Нови Бечеј, Туристичка организација Ниш, туристичка агенција „Alpha travel SЕЕ“, Суботица, Пансион Ана, Сента , Кластер „Делиблатска пешчара“, Делиблато , Хотел „Пупин“ Нови Сад, Удружење домаћина у еко-руралном туризму – Скореновац, туристичка агенција „Дани турс“ , Скореновац , Агенција за управљање лукама, Београд, „Винарија Бриндза“ Бачка Топола, „Винарија Винум“, Сремски Карловци, „Салаш Катаи“, Мали Иђош, „Велнес центар Адица“, Ада, „Travel tech platform BOS4.tours“,  Удружење домаћина Тотово село, туристичка агенција „Aracz Turizmus Vendeghaz“ Нови Бечеј.

У амбасади Републике Србије у Будимпешти одржано је Војвођанско вече које је окупило привреднике из АП Војводине и Мађарске као и представнике јавног живота.

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић истакао је том приликом да је Привредна комора Војводине традиционално сваке године присутна на овом сајму . Са нама су на овом сајму били представници туристичке привреде из туристичких организација широм Војводине у жељи да покажемо све оно што наша Србија нуди туристима. Жеља нам је била да наставимо да радимо на стварању квалитетног привредног амбијента , а сајмови су управо право место за то. Све то доприноси остваривању значајних резултата- прошла година завршена је са резултатима који су премашили 2019 . годину. Забележено је преко 700 хиљада долазака туриста у АП Војводину , забележено је значајно повећање долазака страних туриста, а међу њима су нарочито значајни туристи из Мађарске. Треба истаћи и да је размена између Србије и Мађарске током прошле године забележена на нивоу  4 милијарде евра, а Војводина као регија има значајан удео у томе који бележи  раст истакао је Вучуревић.

Амбасадор Републике Србије у Будимпешти Иван Тодоров истакао је да се Војвођанско вече традиционално одржава у амбасади , као и да је овај сајам протекао успешно . Захваљујући одличним међудржавним односима наших држава остварују се и успешни резултати истакао је Тодоров.

Присутнима се обратила и директорица Туристичке организације Војводине Наташа Павловић.