Привредна комора Војводине

дец 04, 2023

дец 04, 2023

У Привредној комори Војводине одржан је састанак који је иницирао окупљање произвођача воћа из АП Војводине како би се заједнички представили и промовисали на другим тржиштима.

Секретар Удружења пољопривреде Младен Петковић истакао је потребу и значај удруживања воћара , јер воће доминира у извозу пољопривредних производа у Србији.

Договорено је да се у Привредној комори Војводине оснује Групација за воћарство, која ће указивати на проблеме са којима се  произвођачи воћа суочавају . Један од највећих проблема јесте пласман воћа , те ће акценат бити на наступу на иностраном тржишту.

Привредна комора Војводине ће организовати заједнички наступ воћара на Пољопривредном сајму у Новом Саду  на свом излагачком простору  и укључити их у тематски Дан воћара који Привредна комора организује на том  сајму.

На састанку су били присутни и представници Развојне агенције Војводине са којима је договорено да ће у сарадњи са Привредном комором Војводине и  воћарима организовати заједничке наступе на иностраним сајмовима. Најважније је да се мали произвођачи удруже ,, као и да буду у синергији  са институцијама и науком поручено је на састанку.