Привредна комора Војводине

апр 23, 2024

апр 23, 2024

Привредна комора Војводине и Туристичка организација Војводине наступају на Међународном сајму туризма у Будимпешти . На заједничком излагачком простору представљају се туристичке организације, туристичке агенције, винарије, салаши , хотелијери као и произвођачи традиционалних домаћих производа из АП Војводине. Привредни амбијент, туристичка понуда која подразумева гастрономију и развој винског туризма у фокусу су  представљања  потенцијалним мађарским туристима.  

Секретар Удружења услуга Привредне коморе Војводине  Бранислав Мамић истакао је да смо посебан акценат у нашим коморским активностима посветили повезивању и умрежавању привредних субјеката у региону. Сарадња са коморама у Мађарској је до сада резултирала низом пословних сусрета привредника како у Новом Саду тако и у Будимпешти.

Туристи из Мађарске који посећују Војводину бележе раст и по броју долазака и по броју остварених ноћења. Током прошле године остварено је 21 482 доласка и преко 43 хиљаде ноћења, што је за 3, 5 % више долазака и преко 5 % више ноћења у односу на претходну годину.

Поновно отварање директне авио линије Београд- Будимпешта од марта 2023. године  доприноси повећању туристичке потражње како наших туриста тако и туриста из Мађарске.

У оквиру промоције туристичке понуде АП Војводине у  суботу 24. марта у Амбасади Републике Србије у Будимпешти биће одржано Војвођанско вече .