Привредна комора Војводине

јун 22, 2024

јун 22, 2024

На Новосадском сајму одржана је друга конференција „ Пољопривредник нове генерације “. Привредна комора Војводине подржала је ову конференцију као манифестацију која окупља велики број пољопривредника који својим радом доприносе стварању квалитетног привредног амбијента.

На конференцији је говорио секретар Удружења пољопривреде Привредне коморе Војводине Младен Петковић који се истакао да су управо овакве конференције место где се могу чути појединости о мерама које су на располагању пољопривредницима . Заједно са Српским удружењем младих пољопривредника Привредна комора Војводине организовала је ове године Избор за најбољег младог пољопривредника и Најбоље пољопривредно газдинство у Републици Србији. Конкурс за пријаву биће отворен почетком наредне године и позивам вас све да погледате конкурс као и да се пријавите истакао је Петковић.

Колико пољопривреда значи за Републику Србију говори чињеница да у спољнотрговинској робној размени пољопривреда учествује са 20 %.

Свим данашњим лауреатима честитам а Привредна комора Војводине ће и даље бити Ваш партнер, поручио је секретар Удружења пољопривреде Младен Петковић.

Награђено је 10 младих пољопривредника признањем – Пољопривредник нове генерације, а скупу су присуствовали и представници града, покрајине и ресорног министарства.