Привредна комора Војводине

апр 23, 2024

апр 23, 2024

Председник Привредне коморе Војводине (ПКВ) Бошко Вучуревић и секретар Одбора за економске односе са иностранством Милан Стојанов присуствовали су свечаном отварању међународне привредне изложбе „Експо-Русија Србија 2017“ у среду, 15. марта 2017. године у Београду у хотелу „Метропол“. Свечаном отварању присуствовали су представници руководства Србије, чланова кабинета министара, представника пословних кругова и дипломатског кора.

У оквиру четврте међународне изложбе „Експо-Русија Србија 2017“, одржава се и Четврти Београдски пословни форум на коме учествује око 200 представника српских и руских компанија, али и других земаља југоисточне Европе. Циљ манифестације је даље интензивирање економских односа између Русије и Србије у контексту Споразума о слободној трговини између две земље, као и унапређење привредне сарадње са другим земљама Региона.

Пословни програм изложбе и пословног форума обухвата велики број тематских округлих столова, презентација руских и српских компанија, састанака са представницима министарстава, билатералних сусрета привредника.

Организатор Изложбе је АД „Зарубеж-Експо“, а под покровитељством Трговинско-индустријске коморе Руске Федерације (РФ) и Привредне коморе Србије (ПКС), уз подршку Државне Думе и Савета Федерације, Министарства иностраних послова Русије, Министарства за економски развој РФ, Министарства индустрије и трговине РФ, Министарства образовања и науке РФ, Министарства пољопривреде РФ, Амбасаде и Трговинског представништва Русије у Србији, Амбасаде Србије у Русији, Међународне асоцијације светских фондова (МАФМ), „Россотрудничества“ и Руског центра за науку и културу у Србији „Руски дом“, као и руководстава других земаља Балканског полуострва.

Манифестације у оквиру ове изложбе ће трајати до 17. марта 2017. године.