Привредна комора Војводине

дец 04, 2023

дец 04, 2023

У Привредној комори Војводине одржана је Конференција „ Нови дигитални алати у организацији пољопривредне производње“.

Секретар Удружења пољопривреде ПКВ Младен Петковић истакао је  да је данашњи скуп организован са циљем да се пољопривредним произвођачима представе нови алати који постоје на тржишту како би они у свом планирању донели праве одлуке.

Председница Задружног савеза Војводине Јелена Несторов- Бизоњ истакла је да да  у задружном сектору нове технологије управо преко задруга долазе до њених чланова – пољопривредника. У актуелним условима пословања свакако да су добродошли сви алати који ће утицати на планирање производње и рационализацију трошкова. Тренутак за произвођаче је тежак, а овакви алати могу допринети  бољитку управо произвођачима.

Подсекретар Покрајинског секретаријата за пољопривреду , водопривреду и шумарство Александар Пановски указао је на значај увођења дигиталних алата и истакао  да Покрајински секретаријат за пољопривреду  у претходном периоду подржао подршку развоју таквих пројеката.

Поздрављајући скуп државна секретарка у Министарству  за пољопривреду Републике Србије  Душанка Голубовић рекла  је  да је један од основних задатака као државе тако и њених грађана у овом случају пољопривредника који треба да направе конкурентан производ да помогну управо развоју тог циља. У том смислу дигитализација дигитализација  је добар алат, и свакако овакви скупови су квалитетна прилика да се чују новости и начини примене. 

На Конференцији је   представљена  анализа тржишта и пројекција за 2024. годину  . Представници  компанија  Агро Буџет Систем и Агринес представили су своја решења за дигитално управљање у пољопривредној производњи.