Привредна комора Војводине

апр 23, 2024

апр 23, 2024

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић и председник Привредне коморе Жупаније Чонград, Република Мађарска, Немеси Пал потписали су у уторак, 21. марта 2017. године у Сегедину Споразум о сарадњи, чиме се учвршћује постојећа и ствара основа за будућу сарадњу ове две коморе.

На основу Споразума о сарадњи, обе стране промовисаће економску и социјалну сарадњу између својих чланова на територији Републике Мађарске и Републике Србије. Заједно ће иницирати и подржавати трговинску размену, као и економске и привредне делегације са циљем оснивања директног контакта између привредника који траже могућности за инвестирање пројеката и пословима на њиховој респективној територији.

Привредна комора Војводине и Привредна комора Жупаније Чонград заједничким снагама радиће на побољшању пословне сарадње на својим тржиштима, учествоваће у раду својих чланова и помагати им да пронађу погодне партнере за сарадњу на пољима трговине, привреде, индустрије, пољопривреде, на пољу инвестирања, туризма, у индустријским и економским зонама, науци и технологији.
Коморе су сложне да сарађују и када је у питању организовање сајмова, изложби, симпозијума, економских и социјалних форума, конференција, семинара и сличних догађаја из области унутар њихове стручности.

Потписивању Споразума о сарадњи присуствовао је и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Покрајинске владе Огњен Бјелић, секретар Одбора за економске односе са иностранством Привредне коморе Војводине Милан Стојанов, секретар Привредне коморе Жупаније Чонград др Жужана Олах Трасерне, директор за пословни развој и стране економије Привредне коморе Жупаније Чонград Каталин Шомођи Кожух и пројект менаџер Привредне коморе Жупаније Чонград Ева Ђуровић.